Glutenfria semlor
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 75 g Arla® Svenskt Smör
  • 12½ dl Arla® mjölk
  • 125 g jäst
  • 1½ dl strösocker
  • 11 krm salt
  • 11 tsk stötta kardemummakärnor
  • 11 ägg
  • 1½ msk fiberhusk
  • 17 dl glutenfritt mjölmix ljust
  • 12 tsk bakpulver
  • 1½ dl Arla® mjölk
  • 1100 g mandelmassa
  • 12 dl Arla® vispgrädde
  • 1 florsocker
  • 1 Receptet gäller för 12 st 75 g Arla® Svenskt Smör 2½ dl Arla® mjölk 25 g jäst ½ dl strösocker 1 krm salt 1 tsk stötta kardemummakärnor 1 ägg ½ msk fiberhusk 7 dl glutenfritt mjölmix ljust 2 tsk bakpulver 1 ägg Fyllning ½ dl Arla® mjölk 100 g mandelmassa 2 dl Arla® vispgrädde florsockerGör så här Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt, kardmumma, ägg, fiberhusk och 6 dl av mjölet. Följ anvisningarna på förpackningen till mjölmixen. Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Blanda bakpulvret med 1 dl mjöl och arbeta in det i degen. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och baka ut 12 runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Låt kallna på galler. Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna och blanda det med mjölk och riven mandelmassa. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden och spritsa eller lägg en klick på varje bulle. Lägg tillbaka locken och pudra över florsocker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.