1 Receptet
gäller för 12 st 75 g Arla® Svenskt Smör 2½ dl Arla® mjölk 25 g jäst ½ dl strösocker 1 krm salt 1 tsk stötta kardemummakärnor 1 ägg ½ msk fiberhusk 7 dl glutenfritt mjölmix ljust 2 tsk bakpulver 1 ägg Fyllning ½ dl Arla® mjölk 100 g mandelmassa 2 dl Arla® vispgrädde florsockerGör så här Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt, kardmumma, ägg, fiberhusk och 6 dl av mjölet. Följ anvisningarna på förpackningen till mjölmixen. Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Blanda bakpulvret med 1 dl mjöl och arbeta in det i degen. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och baka ut 12 runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Låt kallna på galler. Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna och blanda det med mjölk och riven mandelmassa. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden och spritsa eller lägg en klick på varje bulle. Lägg tillbaka locken och pudra över florsocker.
1 pkt, 500gr sempers glutenfria lågproteinmix (funkar även med vanliga mixen), Spara ca 1/2 dl till utbakning. 1 pkt, 500gr sempers glutenfria lågproteinmix (funkar även med vanliga mixen), Spara ca 1/2 dl till utbakning
LivsstilGlutenfriasemlor med kokosgrädde Av. LÄS OCKSÅGlutenfria semmelwrapsÄldre. florsocker att pudra på dom färdiga semlorna, helt valfrittValfri grädde att toppa med, t
I år vidgar jag vyerna och testar glutenfriasemlor. Givetvis kan man göra semlorna laktosfria också genom att välja bland de laktosfria alternativen i mejerihyllan
Äntligen är det fettisdag, och tillåtet att äta semlor. Jaja, jag vet att somliga av er har ätit semlor dagligen sedan de uppenbarade sig på caféer och bagerier så snart juldagarna var överstökade, men det tycker jag är lite fuskigt
Maken och dottern smakade också dessa semlor, och de tyckte att de var ok. Receptet har jag hämtat från Nillas bok Baka glutenfritt, och jag uppger originalreceptet eftersom mina semlor blev lite annorlunda pga nödlösningar
~ Vegan semlor, naturligt gluten- och sojafria ~. Alla som har någon form av allergi eller intolerans, eller väljer bort vissa livsmedel av anledning vet också att det är dagar som dessa när konditorierna, Facebookflödet å Instagram fylls – av tjuvfuskande semmelätare – med bilder på bakverk i vad som känns som en evighet och man är ensam utan
Jag gjorde släta bullar istället och använde till semlor, jag provade en gång med Sempers Mix med vetestärkelse en gång med Sempers fina mix utan vetestärkelse det som är i röd skrift är det som ska till om du önskar semlorna utan vetestärkelse
Jag är egentligen inte alls så där förtjust i semlor, som tur är. Men efter år utan semlor och alla andra med gräddiga näsor som uttrycker en sådan glädje när de smaskar i sig sina semlor gör ju att även jag vill testa om det verkligen är så gott som det ser ut
Glutenfria och veganska dessutom, så kan inte bli bättre för oss med IBS magar. Dessa underbara semlor gjorde jag igår med soyagrädde och mandelmassa med honung
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.