Dock måste man komma ihåg att glutenfria degar jäser inte lika mycket som degar på gluten-mjöl, och de ska vara kletigare än "vanlig" bröddeg annars blir brödet torrt och tråkigt när det är gräddat
Jag har varit misstänksam mot att baka glutenfria lussebullar eller bullar över huvud taget. Men så läste jag Ulrika Davidssons utmärkta bok “Baka Glutenfritt” och tänkte att jag skulle pröva
LivsstilGlutenfriasemlor med kokosgrädde Av. LÄS OCKSÅGlutenfria semmelwrapsÄldre. florsocker att pudra på dom färdiga semlorna, helt valfrittValfri grädde att toppa med, t
I år vidgar jag vyerna och testar glutenfriasemlor. Givetvis kan man göra semlorna laktosfria också genom att välja bland de laktosfria alternativen i mejerihyllan
Äntligen är det fettisdag, och tillåtet att äta semlor. Jaja, jag vet att somliga av er har ätit semlor dagligen sedan de uppenbarade sig på caféer och bagerier så snart juldagarna var överstökade, men det tycker jag är lite fuskigt
~ Vegan semlor, naturligt gluten- och sojafria ~. Alla som har någon form av allergi eller intolerans, eller väljer bort vissa livsmedel av anledning vet också att det är dagar som dessa när konditorierna, Facebookflödet å Instagram fylls – av tjuvfuskande semmelätare – med bilder på bakverk i vad som känns som en evighet och man är ensam utan
Jag gjorde släta bullar istället och använde till semlor, jag provade en gång med Sempers Mix med vetestärkelse en gång med Sempers fina mix utan vetestärkelse det som är i röd skrift är det som ska till om du önskar semlorna utan vetestärkelse
Jag är egentligen inte alls så där förtjust i semlor, som tur är. Men efter år utan semlor och alla andra med gräddiga näsor som uttrycker en sådan glädje när de smaskar i sig sina semlor gör ju att även jag vill testa om det verkligen är så gott som det ser ut
Glutenfria och veganska dessutom, så kan inte bli bättre för oss med IBS magar. Dessa underbara semlor gjorde jag igår med soyagrädde och mandelmassa med honung
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.