Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera. Blanda äpplen med socker och kanel och lägg i en smord ugnssäker form (Gillar du kanel så kan du utan problem ta i lite extra
Servera med vaniljsås. Blanda skivade jordgubbar och rabarber med 2 msk potatismjöl, 1 dl socker och 1 dl kokos i en pajform. Bryn 80 gram smör så det blir gyllenbrunt och rör sedan ner 3 dl havregryn, 1 dl vetemjöl, 2-3 msk sirap, 1 dl socker, 1 msk mjölk och 1/2 tsk bakpulver. 1 dl kokos. 2-3 msk sirap
Päronpaj /Smulpajmed päron och kokos. Servera pajen ljummen med grädde, vaniljsås eller glass. Tillsätt socker, mjöl, havregryn och kokosflingor, rör till grynig massa
Om du använder en smord muffinspanna - lossa dem runt kanterna och stjälp upp dem. Använder man elvisp, kör på lägsta- eller medelhastighet tills det är blandat (bör ta 10-20 sek). Grädda mitt i ugnen i 200°C, i varmluft 175°C, ca 15-20 minuter. ca 15-20 minuter Mindre muffins gräddas i ca
(Mängden vatten och salt i kastrullen ska vara ungefär som när man kokar potatis - lagom så att det mesta av blomkålen hamnar i vattnet så att blomkålen blir genomkokt, tänk ca 1 liter vatten och 1 tsk salt till 500 g blomkål för att ha något att utgå från
(Använd gärna elvisp med vispar som du kan använda genom hela receptet. När man mäter upp vetemjöl bör man inte gräva med decilitermått i mjölpåsen eftersom mjölet då packas och man tar alldeles för mycket
)(När du mäter upp vetemjölet, undvik gräva med decilitermått i mjölpåsen eftersom mjölet då packas och man automatiskt tar för mycket vilket leder till att det kan vara svårt att få ihop pajdegen och den blir torr
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.