Underbara havrekex till ost
Ostbrickan
Ostbrickan
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 dl Mjölk
  • 500 g Havregryn
  • 500 g Vetemjöl 20 g Hjorthornssalt
  • 1 hg Flottyr (Ister), går bra med rapsolja
  • 50 g Socker
  • 1 krm salt 1. Häll kall mjölk över havregrynen och låt stå och svälla över natten. 2. Smält flottyr och blanda i havregrynen tillsammans med övriga ingredienser. 3. Degen kommer att bli väldigt kompakt så den måste arbetas för hand. Allt vetemjöl kan vara svårt att få i. För lite vetemjöl gör kexen väldigt spröda, men ger samtidigt mer havresmak. 4. Kavla ut degen så tunt som möjligt. Ju tunnare desto godare.
  • 225 grader Grädda kexen ca
  • 3-5 minuter eller tills kexen fått fin färg

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.