Evas favoriter

Evas favoriter

Inlagda gulbetor

Inlagda gulbetor

Skölj och borsta betorna. Koka dem i lättsaltat vatten, ca 25 minuter, känn efter med en sticka att de är lagom mjuka
Råraka med löjrom

Råraka med löjrom

Ingredienser Portioner. 4 Råraka 800 g fast potatis 3/4 tsk salt Till stekning 1/2 dl rapsolja 40 g smör Till servering 80 g löjrom eller stenbitsrom 1 finhackad rödlök 1/2 dl finskuren gräslök 1 dl gräddfil Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Lövbiff teriyaki med pak choi och lime

Lövbiff teriyaki med pak choi och lime

Ingredienser Portioner. 4 4 port ris (gärna jasmin) Sås 1 dl japansk soja 1/2 dl vatten 1/2 dl honung eller strösocker 1 msk riven färsk ingefära 1 vitlöksklyfta 1 tsk majsstärkelse Grönsaker 2 tsk sambal oelek 1 lime 1 msk olja salt 1/2 förp stjälkselleri (à 450 g) 250 g pak choi Kött ca 500 g lövbiff 1 msk olja 1 msk sesamfrön Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Vitlökssill

Vitlökssill

Den här goda sillen gjorde jag till förra midsommaren. I år kommer den också att finnas på midsommarbordet
Currysill

Currysill

I morgon är det 1. a advent och vi ska äta lite julmat som försmak på julen. Vi brukar alltid ha ett litet mini julbord den 1
BRANTEVIKSSILL

BRANTEVIKSSILL

1. Sila av lagen från sillen och spara i en skål. Skär sillen i bitar (om du använder hela filéer). 2. Mortla kryddorna grovkrossat och finhacka löken
POLKASILL

POLKASILL

1. Varva grönsaker, sill och kryddor i en burk och häll över sillen och lagen från förpackningen. 2. Låt stå i kylskåp ett dygn
Krämig kräftsill

Krämig kräftsill

Skär sillen i 1 1⁄2–2 centimeter breda bitar. Blanda alla ingredienser till såsen och vänd i sillbitarna
Saffranssill

Saffranssill

Om du använder saltsillfiléer saltar du ur dem genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn
Våfflor med västerbottensost och hjortronsylt

Våfflor med västerbottensost och hjortronsylt

Mitt bidrag till förra veckans MBT med tema kalas var våfflor med västerbottensost och hjortronsylt. Rebecka kommer ju från Åre så de här våfflorna blev en lite hyllning till henne
Erik Lallerstedts bearnaisesås

Erik Lallerstedts bearnaisesås

200 g smör. 4 äggulor. 1 tsk dijonsenap. 1 tsk sherryvinäger. 1 tsk kalvfond (på flaska). 1-2 msk persilja, hackad
”Beef yakiniku”

”Beef yakiniku”

Ingredienser Portioner. 4 Sås 1 vitlöksklyfta 1 msk riven ingefära 1 dl japansk soja 1/2 dl vatten 1/2 dl strösocker 1/2 tsk sambal oelek Grönsaker 250 g pak choi 1/2 knippe rädisor 1 lime 1 msk olja salt och peppar Kött ca 500 g strimlad ryggbiff 1 msk olja Tillbehör 1/2 kruka gräslök 4 port äggnudlar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ugnsgratinerad aubergine

Ugnsgratinerad aubergine

Mer grönsaker åt folket. Om det är ett enda hälso- och kostråd som jag ger till ALLA, så är det - Ät mer grönsaker
Supergod fisksoppa med härlig saffrans roille

Supergod fisksoppa med härlig saffrans roille

Vad gott det kan bli med ett fiskblock och lite frysta räkor. Denna kommer jag göra om igen. Ett extra plus är också att rätten är mycket vacker