Ugnsstektkyckling är alltid gott och enkelt att göra. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och lägg i resterande kvistar rosmarin, lagerblad, vitlökshalvor, rödlök ochcitronhalvor
När jag växte upp åt vi alltid helstekt kyckling på söndagar, och det var mer eller mindre den enda dagen i veckan som min lillebror verkligen åt med stor aptit
Det kanske inte är alla som tycker det lika terapeutiskt att stycka kyckling som jag, och i så fall rekommenderar jag att blanda kycklingfilémedkycklinglår (båda gärna med skinn) istället för att ta hela kycklingar
Med den perfekta kombinationen av bland annat vitlök, chili och ingefära så smakar dessa kycklingklubbor precis som när du går till en indiskt restaurang, och det bästa av allt, de är superenkla att göra
Det blir knappast enklare än såhär att göra en riktig god ugnsstektkyckling. Kyckling, salvia, vitlökochcitron är vanliga smakkombinationer men det som är spännande i det här receptet är kanelen och mjölken
Dela citronenoch pressa citron i kycklingen. Gnid in kycklingen i citron. Ändå var jag pigg som en lärka idag och gjorde en härlig helgrillad kyckling på morgonen som vi åt till middag idag
Rotsaker tillsammans medkycklingen, servera med vitkålssallad och du har en middag helt i säsong. Lägg kycklingen i en ugnsform tillsammans med rotsakerna i grova bitar
Det blev väldigt lyckat ihop medkyckling, dragon ochcitronsmak. Den enkla såsen får en smakkick av citron som steks (eller grillas) ganska hårt innan den pressas över kycklingoch även den rostade potatisen om man så vill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.