späd ev med lite mer vätska. Under tiden vispa ihop creme fraiche med kräftosten ooch hummerfond. Låt allt puttra ihop några minuter, späd ev med lite mer vätska (vatten eller mjölk//grädde/creme fraiche)
Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Späd med mjölk och koka upp under omrörning. Rör i dill, räkor och kräftstjärtar, och smaka av med salt och peppar
Stek på medelvärme och peta lite i omeletten så att smeten rinner ner. Skala räkorna och strö över omeletten tillsammans med tärnad paprika och avokadobitar
Jag har ledigt denna veckan och då passar det bra att göra en god omelett medräkstuvning. Att göra en riktig god ungsomelett kräver att man måste koka vetemjölet med mjölken, annars sjunker mjölet ner till botten i omeletten
Jag har valt räkstuvning i det här receptet, men ost, skinka och äpple är gott, eller cocktailtomater, mozzarella, skinka och färska örter som får gå med i slutet av gräddningen, eller varför inte fetaost, oliver och timjan, mums
Igår gjorde jag en mycket uppskattad ugnsomelett till familjen. Skillnaden är att jag gjorde den i dubbelsats till huvudrätt, samt med ett skaldjurstäcke istället för svampstuvning
Ugnsomelettmed mozzarella och kyckling. Ugnsomelett. 10 portionerFyra grillade (eller stekta) kycklingfiléer 2 st bollar med mozzarella3 röda lökarEn finger tjock purjolök6 tomater15 ägg (små) 10 stora. 5 dl mjölk4 dl riven ostSalt och pepparItaliensk salladskryddaHacka upp kyckling, lök, purjo, mozzarella och tomat blanda allt på en plåt med bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.