Ingredienser 1 kg lax av mittben med skinn ½ dl salt 1 dl strösocker 1 msk grovt krossad vitpeppar 1 citron 1 lime 1 röd chilifrukt ½ dl finhackad dill
Filéa laxen och putsa bort alla ben, men låt skinnet vara kvar. Blanda salt, socker och peppar. Gnid in blandningen i laxens köttsidor med några droppar vatten på händerna så att blandningen börjar vätska sig
Julen är firad, god mat har avnjutits och god mat finns ofta kvar i kylskåpet många dagar efteråt. â€Tänk på barnen i afrika, som jag brukar säga till barnenâ€â€¦ Ta tillvara på era julmats-rester och njut en gång till av nya â€förmågor†serverade på middagsbordet
Kycklingleverpaté från Långkok för LCHF och Paleo…. Foto Mikael Eriksson. Påskpaté. Den här milda patén smakar gott som en liten förrätt med en mycket fräsch och syrlig havtornsgelé