Lägg upp portionsbitar av fisken på bakplåtspappersklädd långpanna. Strö över salt. Låt ligga i 10 min. Baka i 125 grader i cirka 30 min tills innertemperaturen är 52 grader.
Rosta under tiden räkskalen lätt i en torr kastrull. Tillsätt 1 msk smör tillsammans med löken. Fräs försiktigt tills löken mjuknat. Slå på öl eller vin, tillsätt tomatpuré och cayenne. Låt sjuda på svag värme i 10 min. Sila.
Smält resten av smöret i en kastrull. Pudra med mjöl och fräs i 1 min. Slå på lite av räkfonden i taget under ständig omrörning. Smaka av med salt och peppar. Håll varmt.
Skär morötter i tunna stavar och strimla sockerärtorna på längden. Koka morötterna i lättsaltat vatten i 3 min och låt rinna av.
Hetta upp lite smör i en panna. Fräs hastigt morötter, purjolök, sockerärtor, körvel och timjan. Ta av från plattan och vänd ner räkorna. Riv över citronskal och pressa över lite saft. Smaka av med salt och peppar.
Servera torsken med den ljumma räksalladen och såsen. Kokt potatis eller potatismos är gott till.
Jag vaknade med en huvudvärk från H och kunde inte ta mig ur sängen förrän fram på eftermiddagen. Jag kunde inte hålla mig, utan tjuvstartade i väntan på den svenska sparrisen med en tysk dito
Baconets rökta smak och dom söta soltorkade tomaterna passar jättebra ihop med torsken. Minst en gång i veckan brukar vi äta fisk, det är ju så himla gott och framförallt nyttigt
Idag firar jag sommaren med en riktigt härlig fisk- och grönsaksrätt. Med en skummig pepparrotssmakande äggsås till blir det en rätt som platsar till helg
Ett härligt fiskrecept som fungerar perfekt en fredag eller lördag när man vill ha lite lugn matlagning med lite lyxigare touch, använd gärna en färsk torskrygg till receptet som höjer receptet ännu mera tillsammans med alla smaker
Jag lyxade till det riktigt och hade i en rejäl drös med räkor. Smaka av med salt. När smaken är som du vill ha den vänder du snabbt ned räkorna och hackad dill och slår sedan såsen över fisken
Ugnsbakad spetskål med brynt smör. 600 g torskrygg bitar, 150 g per pers. 1 spetskål, stor och skuren i 1,5 cm tjocka runda bitar. 2-3 msk hasselnötter, rostade och hackade. 1 bananschalottenlök, stor och finhackad. 0,5 dl mjölk (tillsätts innan slut-mixning för att få en extra skummig sås). 600 g torskrygg bitar, 150 g per pers smör, att hyvla över salt
En middag med lax blir aldrig tråkig i mina ögon och för mina smaklökar. Denna laxrätt blev lite lik en tidigare, fast i denna blev det vitkålsröra som blev sådär ljuvligt krispig och god
Vispa ihop citronsaft med olivolja och smaka av med salt och blanda ned i räksalladen. Blanda räkorna med tärnad gurka och avocado med salladsbladen och finhackad dill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.