Ugnsbakad lax med grönt kryddigt örttäcke, citronris och spenatsallad
Tasteline
Tasteline
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk harissa , eller 0.25 tsk starkt paprikapulver
  • 0.5 st citron, ekologisk , saft och finrivet skal
  • 1 tsk salt och nymalen svartpeppar
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 3 st vitlöksklyfta (or)
  • 5 cm färsk ingefära, riven
  • 1 kruka(or) koriander , ca 1.5 dl grovhackad
  • 1 dl gröna oliver, urkärnade , gärna stora italienska cerignola
  • 1.5 dl dill , grovt hackad
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 4 st dillkvist (ar)
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 st citron(er) , i tunna skivor
  • 4 port basmatiråris
  • 100 gram spenat
  • 2 st morot
  • 4 st laxfilé , à 125 gram

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.