Det är de två sistnämnda ni ska få recepten på nu. Ni känner väl till det Arvidssonska mantrat, det är ingen riktigt middag utan minst 2 såser. 5 dl creme fraiche vispas länge tills den blir roligt fluffig. 5 dl creme fraiche vispas länge tills den blir roligt fluffig
MonteringFyll ett bröd med alla ingredienser och toppa med såser, picklad rödkål och grönsaker. Stark kebabsåsMixa ihop allt i en blender, tillsätt vatten eller olja om den behöver tunnas ut
Det enda du behöver tänka på är att i förväg beställa hem två olika kryddblandningar från Zmaka (och nej, jag är inte sponsrad men kan inte leva utan dessa båda favoriter, som jag använder till det mesta i matväg)
Tillsätt oljan sakta, sakta, sakta och rör en himla massa. Pressa vitlöken och tillsätt vb-osten. Rör bara ihop allt, tillsätt kaprisen sista och rör om försiktigt
Jag fick utmaningen att göra något roligt av dem och självklart så gick jag igång direkt, resultatet vart tvåtillbehör en krämig sås och krispiga chips som serverades till en läckert grillad lax
Skär kycklingen i mindre bitar och stek tillsammans med lök och vitlök i fettet från baconet. Häll på grädde och rör ner dijonsenap, sjud tills såsen kokat ihop något
Finhacka rödlöken och tillsätt den. Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.