rapeseed/canola). Peel and top & tail the carrot, then slice very thinly. Blitz the rest of the ingredients together for 30 seconds or so, until you have a thick marinade. Place the carrot and marinade into a dish, mix together so that all of the carrot slices are coated, and set to one side for 30 minutes. Heat your oven to200°C/400°F. Place the carrot strips side-by-side on cookie sheet (line it with parchment or a silicone mat if it’s not non-stick), spread the rest of the marinade evenly over the strips, and then bake for 15-25 minutes, depending on how crispy you want your ‘bacon’ to be
Att få en perfekt tillagad torskrygg behöver inte alls vara svårt bara man tänker på att fisk har kort tillagningstid och att tillagningen även fortsätter efter att fisken tagits bort från värmen
– Hursjutton får man in den i diskmaskinen. Detta skulle man kunna göra varje gång men förutom att det går åt en massa Torky att suga upp vattnet med så innebär avkokning att man har avfettat pannan rejält och bör göra en mindre inbränning igen
Combine all ingredients together in a saucepan and heat over low heat until simmering. You can also throw everything in the crockpot and set it on low or high with the top off
En surdeg håller hur länge som helst om man bara friskar upp den emellanåt. Mer om surdegsbak och hur jag bakar både bröd och bullar med endast surdeg eller minimalt med jäst kommer i senare inlägg
Toppa med bladpersilja, salt, peppar och rökt paprikapulver, om du vill. Häll i vatten i en ugnsform/långpanna (så att vattnet går ungefär halvvägs upp på formarna)
3/4to 1 cup olive oil, extra-virgin olive oil, or any good-tasting oil. 1/4 cup good-tasting vinegar or lemon juice. 1/2 teaspoon salt. 1/8to1/4 teaspoon black pepper
Skär en stor lök i halvmåne-skivor. Beror på hur du vill ha konsistensen på potatisen i gratängen. Viktigt att det är en god sort, köp inte vad som helst men man behöver inte heller köpa exklusiv delikatesspotatis i påse
Bre på mackan (det är extra gott med smör under såklart) och strössla över lite solrosfrön om du ska ta ett bloggigt foto, annars äre bara att frossa direkt
Jag tycker bagels är godast rostade med philadelphia ost, skinka och tomat/gurka. (vill man göra kanel & russinbagels ska russin och kanel tillsättas nu)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.