Brik är en klassisk nordafrikansk rätt som kan tillagas på många olika vis. Fyllningen kan innehålla allt från kött, kyckling, tonfisk, potatis, kapris till riven ost
Du behöver. 1-2 kycklingfiléer skurna i små tärningar3-4 potatisar skurna i små tärningar1 finhackad gul lökHackad bladpersilja2 dl riven ost8 ägg1 dl ströbrödOljaSalt & pepparSpiskumminPaprikapulverSvarta oliverGör såhär
Dela 4 baguetter och lägg isbergssallad och tomatskivor på underdelen. Blanda samman tonfisk, vitlök, kesella, purjolök, dill, svartpeppar, salt och rörsocker till fyllningen
Blanda som en vanlig köttbullssmet, men gör bullarna lite större än de vanliga svenska. Bryn bullarna och koka dem sedan i en kryddig tomatsås, smaksatt med spiskummin, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.