Servera de färdiga spetten tillsammans medcouscoussallad och vitlöksås. Couscoussallad. Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt, peppar, ev mer sambal oelek och fond
IngredienserCouscous, fullkornGrönsaksbuljongCitronsaftPurjolök, strimladRöd paprika, hackadBladspenatParmesanCashewnötterFetaostGör så härKoka couscous tillsammans med grönsaksbuljong
Små friterade bröd som fylls med tonfisk, potatis, och grönsaker. Täck bunken med plastpåse och låt jäsa i 45 min i rumstemperatur eller i kylen över natten. Rulla varje bit till avlånga bröd på ca 10 cm i längden, platta till dem lite och täck med bakduk
Blanda dessa och resten av ingredienserna med lammfärsen. Som tillbehör gjorde jag en citron/mynta majonnäs och ett stekt blomkålsris med vitlök, citron, ruccola och mynta
Rör runt i couscousen med en gaffel och blanda i tomatpurén. Häll på olivolja, citronskal och citronjuice och smaka av salladen med havssalt och nymald svartpeppar
Koka upp vatten tillsammans med buljongtärning och smör. Avsluta med några varv med pepparkvarnen. Det här blir riktigt gott och passar bra på buffébordet eller till exempel till grillat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.