Till detta grillade jag entrecote och stekte på spetskål som ju också är otroligt gott. -) Det är ju så himla gott med en krämig, vitlöksspäckad potatisgratäng
Blanda i risvinägern som du har rört ihop med sockret. Vi gjorde tre olika sorter. Låt det rinna av och lägg det i en gryta med 8 dl vatten. Skär upp rullen i ca 1 cm tjocka bitar med en vass kniv. Skär upp rullen i ca 1 cm tjocka bitar med en vass kniv
Man kan ju givetvis göra det enkelt för sig med att köpa färdiglagad mat såsom tex sill, gravad lax, köttbullar osv men det är ju inte riktigt min grej som ni säkert förstår
Nu kan jag tillochmed äta inlagd sill, ganska imonerande om jag får säga det själv. De här tre sorterna gjordes förra julen på min och Martinas julstökskväll
Häll över hälften i en ugnsfast form, strö på ädelost och purjolök, täck med resten av potatisen. 1. Skala och skiva potatis och lök i matberedare, cirka 3 mm tjocka skivor
Salta och täck med olivolja. Baka kycklingen med lock i grillen på aluminiumfolie, eller i ugn på 130 grader, till en innertemperatur på 62 grader i bröstet och 70 grader vid låren
Ingen av våra barn är särskilt förtjusta i tårta så på deras kalas har de fått välja vad de velat ha till fika som de själva gillar(Viggo valde "kex-bricka" med idel köpe-kex
Som utlovat kommer här receptet på rätten som jag tävlade och vann med på tisdagens Cook Off mellan mig och Linda Råberg (Lindas Matstuga) som Ta Fram Det Bästa arrangerade
Gnid därefter några drag med en vitlöksklyfta över brödet. Brushetta med aubergine och blåmögelost. Fräs auberginen, löken och vitlöken i oljan så att allt mjukgörs till en liten röra på medelvärme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.