Att göra en stor deg och sen dela upp den och smaksätta är både lätt och sparar tid. Här kommer 10 sorter som är gjorda påendeg. Degen11dl vetemjöl500g smör eller margarin5tsk bakpulver3msk vaniljsocker4dl
En sats fick kanel och socker på och en fick hallonsylt. Tidigare ikväll slängde jag ihop en sats med spröda småkakor med två olika sorters smaksättning
Till jul brukar jag sen variera den med lite olika sorters lag där jag lägger ner den färdiga sillen, vilket gör att enenda inläggning, i det här fallet, blir tre helt olika på julbordet
Skär sedan i skivor och placera sylt/gele i en klick påmitten. Här kommer grundrecept påmördeg. Rulla ut små bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper
Mosa ihop ostarna med en gaffel, smaksätt med det du känner för. Strlssel och pinnar gör man precis innan servering 300g naturell färskost, 200g fetaost, 100g lagrad hårdost riven
Rulla chokladdegen till en rulle och lägg på plåt med bakplåtspappaer och platta till något. Här kommer ett enkelt recept påtre klassiska småkakor vaniljhorn, syltgrottor och chokladsnittar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.