Ackompanjera med lättkokt broccoli, en mörk lager från något av våra utmärkta microbryggerier, tänd några ljus på köksbordet och decembertillvaron känns lite lättare
Mixa ihop samtliga ingredienser i en blender eller med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Skölj därefter av saltet och torka bitarna med hushållspapper
Idag vaknade jag upp av att Alexander kom hit på besök. Morgonstund, söndag - Havrekligröt (1,5 dl vatten, 3 msk havrekli, 1 krm salt) med vindruvor, osaltade cashewnötter, valnötter samt kokosflingor. 3 msk havrekli
Tag fram en rund form med avtagbar kant alt två brödformar (jag har bakplåtspapper i). Dock blev giandujamoussen och mjölkchokladmoussen snarlika i färgen så jag borde lagt den mörka moussen emellan för att tydliggöra de tre lagren
Ta ut tre rundlar ur varje brödskiva. Blanda allt och smaka av med örtsalt. 6 personer6 skivor fullkornsbröd, pumpernickelAvocadomousse. 2 avokado0,5 dl citronsaft, färskpressad2 msk hackad bladpersilja1 nypa örtsalt efter smak1/2-1 dl crème fraicheGröp ur avokadon, mosa den och blanda den med citronsaft, bladpersilja, örtsalt och crème fraiche. 1 msk finhackad gräslökrivet skal av 1 lime2 hg kallrökt lax1/2 - 1 dl crème fraicheFinhacka gräslök och lax. Lägg 3 rundlar på varje tallrik och lägg en klick/boll av varje röra på varje tallrik. 2 avokado. 1 msk finhackad gräslökrivet skal av 1 lime
Godmorgon. Nu när vi har julledigt passar vi på att ta sovmorgon vilket resulterar i sena frukostar. Ofta när vi är lediga äter vi äggröra och bacon men idag lyxade vi till det med bärsmoothie och två sorters frukostfrallor (recept kommer)
En gnutta tålamod får man ha och vänta ett par timmar mellan varje moment så att varje lager hinner stelna till ordentligt så man får de där läckra skikten bestående av de olika smakerna och färgerna som blir
Sagt och gjort, funderade lite kring ingredienserna och hur jag skulle kunna få till den på bästa sätt och slutresultatet blev en pepparkakscheescake med frosting
Det var flera personer som efterfrågade receptet på min Gateau au chocolat - den delikata, trelagrade chokladtårtan som jag serverade på min Halv åtta hos mig, så självklart ska ni få detta
Ingredienser Portioner. 8 Glutenfri chokladbotten 70 g normalsaltat smör 60 g socker 70 g mörk choklad 1 st ägg 20 g maizena majsstärkelse Kaffekräm 1 1/4 dl vispgrädde 7 g hela kaffebönor 2 st gelatinblad 1 1/4 dl mjölk 50 g socker 1/2 vaniljstång 4 äggulor 90 g mörk choklad hackad i mindre bitar Ljus chokladmousse 3 st gelatinblad 2 1/2 dl vispgrädde 20 g socker 1/2 vaniljstång 1 äggula 75 g ljus choklad hackad i mindre bitar Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.