Vi började med att marinera lammrostbiff i en blandning av persilja, vitlök, citron, sumak (libanesisk syrlig krydda gjord på sumakbäret), svartpeppar och olivolja, som vi sedan grillade
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 25 port 26 port 27 port 28 port 29 port 30 port 3 st Vitlöksklyftor (mild sort) 1 st Äggvita 1 1/2 msk Citronsaft (färskpressad) 3/4 tsk salt 2 1/2 dl Rapsolja
3 st Äggvitor. 2-4 vitlöksklyftor. 2 tsk Pressad citron. 1 tsk Salt. 4 deciliter Rapsolja (neutral) OBS, använd inte kallpressad rapsolja, det kommer inte bli gott
Toum. Inlägget Toum- Libanesisk vitlökskräm dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 1 skål toum, ca 4 portioner 2 äggvitor 1-3 vitlöksklyftor (för skarp vitlökssmak tar du 2-3 klyftor, för mildare smak tar du 1) Ca 2-3 dl rapsolja 0,5 tsk salt 1-2 tsk citronsaft eller 1 krm citronsyra Gör såhär
Detta är så himla gott. En libanesisk rätt som heter Moussaka, kallas även mnazale eller maghmour. En mustig auberginegryta som påminner en aning om den franska ratatouillen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.