Inlägget Toum- Libanesiskvitlökskräm dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Toum. Kungen av alla såser och dressingar som finns i det libanesiska köket, om du frågar mig
Tyckte du att detta var ett bra LCHF-recept. Libanesisk vitlökssås eller vitlökscreme är en sås som är otroligt gott till allt möjligt, grillat kött, skaldjur, fisk, ja nästan allt
2-4 vitlöksklyftor. 3 st Äggvitor. 2 tsk Pressad citron. 1 tsk Salt. 4 deciliter Rapsolja (neutral) OBS, använd inte kallpressad rapsolja, det kommer inte bli gott
Ca 12-15 stora. 1/2-1 dl olivolja eller vegetabilisk. 14-16 dl vetemjöl. Dela degen i 12-15 st. In i ugnen i 6-8 min tills dom fått lite färg. 11 Ca 12-15 stora 50 g jäst. 1/2-1 dl olivolja eller vegetabilisk. 14-16 dl vetemjöl
Pensla brödet med oljan och rosta det knaprigt i grill- eller stekpanna. Skär filéerna på längden i 2-3 tunna flata filéer. Salta, peppra och stek dem i en grill- eller stekpanna under lock 3-4 minuter på varje sida eller tills de är genomstekta
En libanesisk rätt som heter Moussaka, kallas även mnazale eller maghmour. 5-6 mogna tomater (kan bytas ut mot 2 burkar krossad tomat). 2-4 st färska chili (om du gillar hetta, annars uteslut). Vänd på dem och baka ytterligare 5-10 min till. Strö på lite mynta och salt, låt puttra ytterliggare utan lock i ca 15-20 min. 5-6 mogna tomater (kan bytas ut mot 2 burkar krossad tomat). 2-4 st färska chili (om du gillar hetta, annars uteslut)
1/2-1 dl färskpressad citronjuice. Ställ in i ugnen 40-50 minuter. Täck med aluminiumfolie efter10-15 minuter när brödet har fått lite färg. 1/2-1 dl färskpressad citronjuice
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.