En nyttig libanesisksalladmed fantastiska smaker. Förslag på grönsaker att blanda i salladen. Gröna linser som får marineras i en syrlig vitlöksmarinad tillsammans med mynta och persilja
Usch vad tråkigt det lät med höst. Toppa med koriander. Det här tyckte alla om och det jobbigaste med rätten var väl att skära kycklingfilén i småbitar, dvs den var inte speciellt svårt att tillaga
Blanda alla ingredienser i en stor bunke(lättare att jobba med färsen då). När de håller ihop bra, så kan du lägga dem på ett fat och trycka in spetten, sedan steker du klart dem med spetten på
Fyll pitabröden med biffar, grönsaker och limesås. 100 g isbergssallad i bitar. Blanda färs, smulat bröd, vatten, ägg, vitlök, dill, sambal oelek, fransk senap, salt och peppar i en bunke
Zahtar ger fantastisk smak till sallader eller som dip med olivolja och bröd. Skär pitabröden i små trianglar och servera separat eller tillsammans med en dip och ät som en traditiomell libanesisk aptitretare
Fredagskväll och vad är väl mysigare än en familjemiddag, lite lagom slitna efter veckan och man får sätta sig ner och pusta ut, äta gott, njuta, småprata och bli sådär härligt trött så det enda som väntar (efter disk och undanplock i köket förstås) är soffan och TV-kväll
av dem med hushållspapper. Kycklingen steks lämpligen dagen innan om man ska ha den till sallad. Pensla lite av oljeblandningen i botten på formen, lägg i kycklingen och pensla med resten ovanpå
Krispig fatosh sallad som har sitt ursprung i libanon, salladen är smakrik och festlig. Salladen innehåller friterad libabröd som går att köpa på Willys, Coop, Ica eller i orientaliska butiker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.