I vår skafferi som vi är så lyckliga över (nej det krävs faktiskt inte så mycket mer än ett skafferi med gott om plats för att göra oss lyckliga) där finns det nästan alltid några burkar tonfisk och det var alltså dessa som kom nytta
(blöt händerna med kallt vatten, det underlättar). Nagga den med en gaffel. Hacka purjolöken, paprikan och äpplet, bryn dem tillsammans med curry utan att det bränns
Blanda pasta med tomat, mozzarella och pesto. En jättegod och lättlagat rätt med italienska smaker. Gör peston genom att noppa av alla bladen på basilikan och lägg i en mixer
Tryck ut degen i en pajform och nagga degen med en gaffel. UGN 225°NÖDVÄNDIGHETERPajdeg125 g smör2 dl vetemjöl1 dl grahamsmjöl2 msk iskallt vattenFyllningI burk tonfisk i vatten1 gul lök1 vitlöksklyftasmör till stekning1 tsk torkad timjan3 skivade tomater1 burk tärnad fetaost i olja1 mozzarella ost2 ägg2 dl mjölk eller matlagningsgrädde1 tsk röd currypastasalt och pepparGÖR SÅ HÄRBlanda smör, mjöl och vatten till en pajdeg
Ingredienser Portioner. 4 2 st vitlöksklyftor 2 krukor basilika 1/2 dl pinjenötter 1 dl olivolja ca 40 g finriven parmesanost 1 krm salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Då passar det verkligen med Pasta Pesto, som går i ett nafs. Det här med matlagning kommer verkligen i kläm, nu när det ska fixas och trixas så här inför julen
Blanda ihop rågmjöl med olivolja och filmjölk. med lökringar och oliver. Tillsätt till sist vatten och rör tills det blir en deg, aningen smulig men ändå så att den hänger ihop när man trycker ut den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.