Pesto med ramslök
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl solrosfrön
  • 13 dl olivolja, mild och kallpressad sort eller ta rapsolja
  • 1100 gram ramslök
  • 10,5 dl vatten
  • 1100 gram parmesan eller grana padano. Västerbottenost funkar ocksåRosta solrosfröna i en stekpanna ca fem minuter så att de får lite färg. Rör under tiden. Rensa och skölj ramslöksbladen. Strimla dem. Mixa solrosfrön snabbt och hastigt med ramslök samt vatten i en matberedare eller med en stavmixer till en grov röra. Kör ej för länge då blir ramslöken besk. Rör i olivolja. Riv osten fint och rör i den. Om du vill kan du smaka av med salt, citronsaft och vitpeppar. Ramslökspeston är klar att servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.