Sätt ugnen på 150 grader • Dela kycklingklubborna, salta och peppra ordentligt och lägg i en gryta som tål ugn • Skala och klyfta rödlöken • Dela vitlöken utan att skala klyftorna och lägg lök och vitlök i grytan och tillsätt vinäger, rikligt med nyklippt timjan samt fettet • Ställ in i ugnen och glöm bort tiden ett par timmar, det betyder att kycklingen kan stekas två–tre timmar minst • Servera med ditt favorittillbehör, här är det gott med mos eller stompad nykokt blomkål eller broccoli
Sätt ugnen på 150 grader • Dela kycklingklubborna, salta och peppra ordentligt och lägg i en gryta som tål ugn • Skala och klyfta rödlöken • Dela vitlöken utan att skala klyftorna och lägg lök och vitlök i grytan och tillsätt vinäger, rikligt med nyklippt timjan samt fettet • Ställ in i ugnen och glöm bort tiden ett par timmar, det betyder att kycklingen kan stekas två–tre timmar minst • Servera med ditt favorittillbehör, här är det gott med mos eller stompad nykokt blomkål eller broccoli
Precis som i NY serverades carpaccion med avokado och flagad mandel. Första gången jag åt tonfiskcarpaccio var för några år sedan på en mysig liten italiensk restaurang i New York
Jag serverade med gröna linser, bondbönskräm smaksatt med parmesanost och en rödvinsreduktion. Koka upp lite grädde och lägg i bönorna, låt sjuda någon minut och mixa med en stavmixer
Avsköljda och avtorkade anklår stoppas in i vac-påsar med några klumpar fruset ankfett. Anklåren hade en rödaktig ton som traditionellt konfiterade lår inte har, och så var de lite mer trådiga i konsistensen än vad jag är van vid
Jag brukar dock steka shallottenlöken och vitlöken (där ajg använde ungefär fyra vitlök, det måste ju smaka) även i råsocker så att den blir lite karamelliserad och gör ni den medkonfiterad anka byter ni ut viltfonden mot den fond som blir från ankan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.