Mixa apelsin (med skal) och florsocker i mixer med knivblad till en slät puré. Blanda gröt med matyoghurt och sedan med grädde, smaksätt med apelsinpurén
Kom på att jag skulle testa Leila Lindholms franska maräng på mitt eget vis. Kom på att man nog måste ha lite fika fixat innan jag kan placera rumpan i solstolen
Då sonen hade födelsedag bakade jag till dagis en äppelkaka från Leila Lindholms A Piece of cake. Smält smöret och rör i mjölken och blanda det med äggsmeten
Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord
De här underbara brownisarna, efter ett recept av Leila Lindholm, är helt livsfarliga att baka, för de är nämligen så goda så att det är helt omöjligt att bara ta en bit
1 dl hela linfrön. Blanda allt utom vallmofrön i en bunke och låt den stå framme och svälla i cirka 1 timme. Receptet kommer från Leila Lindholm 2 plåtar. 1 dl hela linfrön
Det är ännu ett av Leilas recept, den här gången ur boken "One more slice". Det var lite till min egen ära också, eftersom jag velat prova den här pajen så länge
Jag använde mig av Leilas recept, riktigt enkelt och gott. Perfekt att ta med till värdinnan/värden om man ska på middag ( istället för en blomma eller en flaska vin)
Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Låt botten få gå hela vägen upp på kanten. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner den i ostsmeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.