Blanda sist ner det smälta, avsvalnade smöret. Rör det hela till en smet. Ringla mandelsmeten över. Riv 200 g mandelmassa och blanda med knappt 1 dl socker, ½ tsk kanel, 1 dl vetemjöl, 1 msk pressad citron och 2 ägg. Kärna ur och skala 6 - 7 fina syrliga äpplen
Till äppelkakan tog jag lite kvarg som jag blandat med kanel. Du kan även blanda ner kanel i smeten för smaksättning, något jag dock inte gjorde så min kaka blev lite blek
Mixa apelsin (med skal) och florsocker i mixer med knivblad till en slät puré. Blanda gröt med matyoghurt och sedan med grädde, smaksätt med apelsinpurén
Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i smeten. Skala och skär äpplena i klyftor. Detta recept på äppelkaka har jag fått hittat Åse Falkman Fredrikssons fantastiska bok - viktminskning med LCHF
Kom på att jag skulle testa Leila Lindholms franska maräng på mitt eget vis. Kom på att man nog måste ha lite fika fixat innan jag kan placera rumpan i solstolen
Ni som har boken "One more slice" av Leila och känner då igen receptet. Hon hade lagt ut en bild på Facebook och jag tyckte det lät otroligt gott och vill gärna dela med mig av receptet
Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Självklart var vi ute ett par rundor och tittade, provsmakade och fyndade hem en massa gott. Inlägg om det kommer så snart jag orkar sätta mig vid datorn o ladda in alla bilder
Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord
Smält smöret och blanda ner havregrynen och låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker så att alla skivor blir täckta av blandningen
De här underbara brownisarna, efter ett recept av Leila Lindholm, är helt livsfarliga att baka, för de är nämligen så goda så att det är helt omöjligt att bara ta en bit
1 dl hela linfrön. Blanda allt utom vallmofrön i en bunke och låt den stå framme och svälla i cirka 1 timme. Receptet kommer från Leila Lindholm 2 plåtar. 1 dl hela linfrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.