Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull, lägg även ner stången. Om det blir över en massa äggulor när du bakar kan du göra en härlig crèmebrûlée, en ljuvlig kräm som gräddas i vattenbad i ugnen
Jag hade ju tänkt servera olika sorters Brulee till alla hjärtans dag, men jag tappade dem i golvet när jag skulle ta ut dem ur kylen, snacka om antiklimax =(
Varför välja mellanCrèmeBrûlée, cheesecake eller paj när du kan få en dekadent krämig cheesecake i en knaprig pajskal och toppad med knäckig typisk Cremè Brûlée bränd socker
Ställ portionsformarna i en ugnsform eller långpanna där alla portionsformar får platsHäll sedan försiktigt i varmt vatten (går bra med varmt vatten från kranen) i ugnsformen, men var försiktig så det inte kommer vatten i crèmebrûléen
Rör ner lakritsen. Sila smeten ner i en skål. Grädda i vattenbadet i 200 graders ugnsvärme ca 25 minuter (tills äggblandningen får en konsistent typ gelé). (Har du tillgång till en bra ugnstermometer ska du ta ut formarna när brûléerna är exakt 86 grader då är de helt perfekta. 3 msk lakritspulver
)Receptet hittade jag på nätet, det är från Leila. Vispa samman alla ingredienser. I helgen testade jag göra CrèmeBrûlée för första gången, och det blev riktigt gott
Jag brukar ha vaniljstång i Crème Brulee. Nu när jag provat med lakritspulver, så tycker jag att de blir mycket godare i smaken med den härliga brytningen som lakritsen ger
Mixa apelsin (med skal) och florsocker i mixer med knivblad till en slät puré. Blanda gröt med matyoghurt och sedan med grädde, smaksätt med apelsinpurén
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.