Blanda samman alla ingredienserna utom redningen i en kastrull. Låt sjuda. Tillsätt redningen stegvis till lagom konsistens och rör om medan såsen tjocknar
3 dl 2 vitlöksklyftor 1 dl grovhackad persilja 2 1/2 msk vatten 2 dl majonnäs 1 dl crème fraiche 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Häll upp på väl rengjorda flaskor och förvara i kylskåpet. Jag har försökt ta fram en Hot sauce som ska likna de man får i Karibien som ofta är väldigt starka men har en viss fruktig sötma
Jag valde att göra min tomatsås ganska så slät. Snittade dom på mitten och sen ytterligare en gång och lägg dom på en bakplåtspappers beklädd plåt (det går säkert utmärkt att bara dela dom en gång också) sprinkla över lite olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar
-) Jag använde mig av mina fina SanMarzano-tomater som ska passa extra bra till sådant här. Det blir ju förstås vanliga sallader men man får ju även passa på att göra goda tomatsåserpå dom färska tomaterna
Det här är ett av dom mer klassiska recepten påtomatsås. Tomater, halverade. Det är en grundsås som man får salta och tillsätta olja när man ska använda den
Servera till nykokt pasta, gärna med parmesan. Hetta upp olivoljan i en kastrull på medelvärme. Tillsätt krossade tomater och honung och smaka av med salt och peppar
Så var dag ett avklarad och nu är jag igång på allvar. Tillsätt därefter krossade tomater, vatten, buljongtärning och kryddor och koka tills att morötterna nästan är klara
Strimla tomaterna. Varva potatis, tomater, örtkryddor, salt och peppar i formen. 1soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött eller kycklingPotatiskaka – gör så här. Sätt ugnen på 200°. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Jag kan tänka mig att det blev extra god just för att det var hemmaodlade, nyskördade tomater, men jag har gjort den på köpta också och det var himmelskt gott det med
Det är inte mycket som slår en tomatsoppa gjord på färska tomater. Skär tomaterna i stora bitar. Försök få tag i riktigt goda tomater för det påverkar givetvis smaken massor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.