) Jamie Olivers delikatesspotatis med vitlök och rosmarin. Tack och lov för det - för då kunde jag se om just det här avsnittet några gånger och försöka skriva ner vad han egentligen gjorde med de där potatisarna
Blanda spaghettin med såsen och tillsätt citronsaften och hälften av rucolan. När vitlöken börjar få färg tillsätts räkorna, som får fräsa med någon minut
Häromkvällen åt vi Jamie Olivers oxfilé med bearnaise och grillade grönsaker. Ta ut köttet ur påsen, klappa det med hushållspapper och rulla det i olivolja
Ansa och finhacka vårlöken och blanda ner tillsammans medoliverna. Ställ tillbaka den tomma stekpannan på plattan och lägg ner hälften av spenaten tillsammans med en skvätt olivolja
Glutenfritt olivbröd med timjan, rosmarin ocholiver. Mina bästisar från barn- och ungdomsåren fyller jämnt och jag ser fram emot att få vara medoch fira
Pizzadeg1 kg vetemjöl special (eller Tipo ‘00’ eller 800 g vetemjöl och 200 g finmalen semolina) 1 msk havssalt 14 g torrjäst 1 msk strösocker 4 msk extra virgin olivolja 650 ml vatten, fingervarmt. Tomatsås olivolja 4 klyfta vitlök en liten kruka färsk basilika, plockade och rivna blad 3 förp hela plommontomater på burk (à 400 g) havssalt svartpeppar, nymalen
Hittade detta recept på supergott bröd, passar perfekt om du ska servera en gryta, eller ät dom bara som dom är med lite smör på, kanske till kvälls teet25 gr jäst2½ dl vatten2 msk rapsolja1 tsk timjan½ tsk salt½ dl kesella5½ dl mjölmix med fibrer½ rödlök½ paket fetaost (75 gr)6 st svarta oliver (urkärnade)2 msk hackade soltorkade tomaterGÖR SÅ HÄR. Hacka löken och tomaternaSkiva olivernaTärna fetaostenSmula jästen i bunkeVärm vattnet och oljan till fingervarmtHäll det sedan i bunken med jästen, rör om så jästen löser sigTillsätt timjan - salt - kesellaBlanda välTillsätt mjölmixen och blanda, gärna med elvispen(degen är väldigt kletig men så ska den vara)Blanda sedan i rödlöken - hackade tomaterna - oliverna - tärnad fetaostBlanda ihopSkeda upp degen i 10 bullformar (stora bullformar)Jäs under bakduk i 45 minSätt under tiden på ugnen 225 graderGrädda brödet i mitten av ugnen ca 10 minPensla det färdiga brödet med vattenLåt svalna på galler under bakdukSedan är det bara att njuta, antingen tillsoppa eller en god köttgryta, eller ät den som den är, ljummen med lite smör på. 6 st svarta oliver
Avsluta med några varv från pepparkvarnen. Ringla över olivolja och strö på oliveroch mynta. Skär vattenmelonen i skivor eller kuber och lägg upp på ett fat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.