Här kommer ett enkelt recept på fudge som jag hittade i en tidning. Skålen/koppen är egentligen en värmeljuskopp från IKEA, men jag brukar använda den till lite alltifrån skål att skeda upp dipsåser/smör etc
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Låt spenaten tina i ett durkslag. Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm
Tillsätt vatten, lite i taget och rör till allt är blandat. Vill man göra det ännu smidigare för sig så har Tårtkonst ett färdigt kristyrpulver där det bara är att tillsätta vatten
Ett tips är att äta den med kniv och gaffel. Gissar att det är all lax som är orsaken till det. Även förra året visade jag några laktosfria alternativ till julbordet ↓
Hon har ju nästan gått en hel termin i ettan nu, och om fyra veckor är det jullov. Det var en särskild dag när alla föräldrar som ville fick komma och se på hur det gick till i klassen under några timmar
Efteråt, när kakan var klar förstod jag inte heller poängen med att låta sockret smälta i ett vattenbad tillsammans med äggen när man lika väl kan vispa sockret pösigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.