Fredag är fiskdag. Fiskbilen kommer till byn och är ett självklart mål sedan flera år tillbaks. Utbudet är stort och det är alltid svårt att bestämma sig
 Dagens hittepå, gott blev det. 4 portioner Biffar ca 400 g köttfärs 1 ägg 2 msk tomatpuré 1 msk senap 2 msk olja ½ dl vatten lite svartpeppar, salt och basilika smör att steka i Sås 2½ dl matlagningsgrädde 1 tärning köttbuljong hel rosépeppar efter smak, ca 1 msk lite salt och peppar Ruccola 4 portioner pasta Rör ihop alla biffingredienser, forma och stek biffarna i smöret
Idag har det tillverkats Jelloshots här hemma. Det är Robin som beställt det tills på Lördag för här ska ingen sitta och va på 3e ölen klockan halv tolv utan alla ska vara fulla
Hej där vänner. Idag kom jag hem från en låååång veckas fantastiska äventyr i Asien där jag varit för att scouta vad som händer i östanland på vegofronten
Meat-free Monday är tillbaks med dessa otroligt goda kikärtsbullar. Detta kan nog vara den godaste vegetariska maträtten jag någonsin själv har tillagat
. Det var längesedan jag lagade den här soppa, trist för den är ju så god. Den ingick i min veckomatsedel när jag pluggade men på den tiden innehöll den varken vitt vin eller grädde som den här lite lyxigare varianten
Jag älskar paj. Både matpajer och efterrättspajer. Idag fick vi besök på eftermiddagen och då passade jag på att göra en hallonpaj och en hemgjord vaniljsås
Då var den första arbetsdagen efter tre veckors ledighet avklarad. Det kändes nästan lite konstigt att komma tillbaks till arbete och rutiner efter den här ledigheten, men så fort jag kom innanför dörrarna på jobbet var det full fart igen och det känns som om man inte har varit därifrån längre än en helg
Blötlägg brödskivorna i vattnet i ca 5 minuter. Smula sönder det uppblötta brödet och blanda det med kalvfärs, ägg, kalvfond, persilja, salt och peppar
Det är ju knappt man förstår att det är april månad med detta väder. Och för varje dag som går blir jag allt oroligare för att de fina dagarna tar slut innan det blir sommar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.