Blanda vätskan i en kastrull och låt bubbla på svag värme en stund till smakerna gifter sig bra. Salta, peppra och smaka av efter hand så att du inte överkryddar
Många middagar jag lagar blir lite "koka soppa på en spik" då jag vet vilken grundråvara jag ska använda (ofta redan bestämt på morgonen för att ta ut och tina) men bestämmer mig egentligen inte för vad jag ska laga förrän jag väl öppnar kylskåpet
Bakad lax med ärtpuré. Smaker från det brittiska köket. TILL 4st personer. LAXEN4st laxfiléer, färskaOlivolja1st citron, saften och skalet2st scharlottenlökar, tunt skivadeFlingsaltSvartpeppar
Stekt fisk med kokt potatis & grön ärtpuré 4 portPotatis till 4 personer600 gr valfri fisk1 ägg2 msk vetemjölsalt & pepparsmör250 g frysta ärtor1 vitlöksklyfta1 dl creme fraiche1 dl parmesanost salt & pepparSkala potatisen och koka den
* Blanda alla ingredienser till glaze* Pensla lammet med lite olja och flingsalt, grilla lammet så att det blir rosa, dvs en stund efter köttsaften börjar pysa* Precis på slutet, pensla in lammet med glaze, låt endast sjunka in en kort stundÄrtpuréIngredienser
Igår gjorde jag lax till lunch och jag som inte äter ärtor köpte med min frysta ärtor hem ifrån affären på morgonen för jag tänkte att det skulle vara gott helt plötsligt ha ha
Ärtpuré. Nej minsann vet ni vad, nu går skam på torra land. Här går köket och fyller hela 7 år och så glömmer vi helt bort fyllerårsdagen i villervallan här hemma, pinsamt är bara förnamnet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.