Till lunch i dag lagade jag en enkel räkpaj från ett recept ur boken 6 kilo på 6 veckor av Ulrika Davidsson och Ola Lauritzson. Till 4 personer. Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut pajdegen med vetemjölet i en pajform och grädda i ca 10 minuter i mitten av ugnen. 4. 5. Grädda i ugnen i ca 25 minuter. 6 veckor av. 4 personer
Chokladkaffekräm med whiskey toppad med vispad grädde och riven kaffechoklad. Häll upp chokladsmeten i glas och dekorera med vispad grädde och riven kaffechoklad
Jag har fått en hel del frågor på hur jag gjorde den men jag var inte riktigt nöjd med det tidigare receptet så nu var det dags att laborera lite till… o dessutom hade vi ingen lunch så det var lägligt
Jag hittade den på en sida med engelsk text, nämligen den HÄR. Min favoritgrönsak just nu är ju just aubergine och den passar så bra ihop med resterande ingredienser
Då får man den härliga chokladaromen med ett trevligt skum på toppen. Helst vill man ju undvika nötmjöl, sötningsmedel och mejerier som grädde under en strikt period
Riv rödkålen med osthyvel (jag finhackade hälften för mer varierande textur). Blanda ihop rödkål och rödlök med majonnäs, creme fraiche, turkisk yoghurt, grädde, äppelcidervinäger och senap
Förut brukade jag göra en granola med bovete, hirs, nötter och frön och den är verkligen supergod. Denna granola passar alltså utmärkt om man äter LCHF eller Paleo (vid LCHF får man ev
Köttfärsgulasch med en klick crème fraiche står på menyn tillsammans med en rostad ostsmörgås på Birgitta Höglunds toppenbra bröd som finns med i Anna Halléns senaste bok
Häll på Coca-Cola och täck med aluminiumfolie. T ex Cola-Ribs, som tar sin lilla tid i ugnen, och Pintxos, smårätter man sitter länge och plockar med över ett glas vin eller en öl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.