Ingredienser Portioner. ca 1,5 dl 1/2 dl tahini (sesampaste) 1/2 finriven vitlöksklyfta 1 msk japansk soja 1/2 tsk honung 1 tsk färskpressad limejuice ev vatten Lägg till i inköpslistan
Till lunch idag provade jag en sallad med masserad grönkål som jag har varit sugen på i evigheter. Men i det här receptet masserar du den mjuk tillsammans med avokado och citron
Idag börjar jag med en väldigt enkel israelisk sallad, som bara består av finhackad tomat, gurka och persilja - men det som gör hela skillnaden är tahinidressingen
Här tänkte jag dela med mig av min nya bas till matlådorna. 1 stort vitkålshuvud 1 gala äpple2 dl sesamfrön1 dl solrosfrönStrimla kål och äpple fint i en matberedare och häll i en stor bunke tillsammans med fröna. 1 stor apelsin saft2 citroner saft1 dl tahini1 tsk svartpeppar2 msk vatten1 msk sesamoljaSkaka allt i en stängd syltburk till tahinin löst sig, häll över salladen och blanda ordentligt med rengjorda händer
Stekte den i kokosolja (valfri mängd) och avslutade medTamarisoja. Den goda tahinidressingen kan jag äta med sked typ, och den går också bra att variera i konsistens och smak
Stackars potatisen har ju fått väldigt dåligt rykte i media de senaste åren, och klandras för att endast innehålla "tomma" kalorier som bidrar till övervikt
Det var ett bra tag sedan Johanna hade med sig just den här salladen till en MBT och jag har hunnit laga den några gånger sedan dess, men först nu har jag lyckats få ner receptet på pränt
Smaka av med salt och peppar. Häll linserna i en sila och spola av dem med kallt vatten. Blanda linserna med rödlök, blekselleri, olivolja, skal och saft av citronen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.