Karljohan-biffar med tahinidressing
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • olivolja
  • 1 purjolök, finhackad
  • 1 karljohan-svamp, finhackad
  • 1 dill, hackad
  • 1 smör
  • 1 vetemjöl
  • 1 växtmjölk eller vanlig mjölk
  • 1 manchego-ost, riven
  • 1 salt och peppar
  • 1 ägg, lätt vispade
  • 1 hampafrön, krossade
  • 1 citron, saft och skal
  • 1 tjock yoghurt
  • 1 tahini
  • 1 vitlök
  • 1 gulbeta
  • 1 morot
  • 1 bladsallad
  • 1 rättika eller 1 kålrabbi
  • 1 citronBiffarna1. Hacka purjolök och 300 gram karljohan-svamp. Spara den finaste till salladen som blir tillbehöret.2. Hetta upp oljan i en panna. Fräs lök och svamp i ca 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar. 3. Tillsätt smöret. Låt smälta och rör ner mjölet och därefter mjölken tills det tjocknat. Låt puttra i 2-3 minuter.4. Rör ner ost, dillen och smaka av med salt och peppar.5. Häll över i en skål och kyl ner.Under tiden: Gör yoghurtsås och sallad.6. Forma till små biffar, vänd i mjölet och doppa i ägg. 7. Panera med hampafrön och stek på medelvärme i olja tills gyllene, ca 2 minuter på varje sida. 8. Servera med den krispiga salladen och ringla över tahiniyoghurt.YoghurtsåsBlanda ingredienserna till yoghurtsåsen och smaka av med salt och peppar och finriven vitlök.Sallad1. Gör en vinegrette på citronsaft och olivolja.2. Hyvla grönsakerna tunt ner i iskallt vatten. Låt dem rinna av och dressa dem precis före servering med vinegrette, salt och peppar.TipsLås inte fast dig vid karljohan. Har du inte just den svampen funkar receptet minst lika bra med portabello, champinjoner eller rent av skogens guld kantarellerna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.