Für Personen 4 Zwiebeln 2 Möhren 1 Stange Porree (Lauch) 5–6 Stiel(e) Majoran 2 kg Tafelspitz Salz und Pfeffer 1–2 EL Öl 400 ml Rinderfond (Glas) 1,75 kg Kartoffeln 4 kleine Kohlrabi (à ca
1 kg Rindfleisch aus dem hinteren Teil der Lende 1 ½ Liter Wasser 1 TL Salz 1 Lorbeerblatt 5 Pfefferkörner ½ Würfel Fleischbrühe 2 Möhre(n) ¼ Knollensellerie 1 Petersilienwurzel(n) 1 Stange/n Lauch
Koka upp buljongen med lagerblad under lock. Smaksätt äppelmoset med pepparrot, vänd i kärnorna. Skala och dela kålrot, morötter och palsternackor till grytbitsstorlek, koka bitarna med spadet cirka 10 minuter. Red av 2 deciliter spad med majsenaredning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.