Tacotårta – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g nötfärs
  • 12 pkt tacokrydda
  • 12 msk smör (till stekning)
  • 11 1/2 pkt stora tortillabröd (ca 9 st)
  • 14 dl crème fraîche med smak av paprika och chili
  • 1500 g riven ost
  • 11 burk cheddardip
  • 11 burk majskorn
  • 11/2 påse nachochips
  • 110 små tomater
  • 1 sallad, färsk koriander, nachochips, guacamoleStek köttfärsen. Strö sedan över tacokrydda enligt anvisning på paketet (glöm ej mängden vatten som står anvisad på kryddblandningen)
  • 1 Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  • 1 Varva sedan tortillabröd, crème fraîche, köttfärs och riven ost (och/eller majs) och börja om. Fortsätt tills tårtan fått lagom höjd (8-10 tortillabröd). Avsluta med ett bröd.
  • 1 Bred ut cheddardipp på toppen, garnera med tomathalvor och nachochips.
  • 1 Grädda i ugnen på 220 grader i cirka 10 minuter eller tills nachochipsen fått lite färg.
  • 1 Servera tillsammans med nachos, sallad, guacamole eller andra härliga tacotillbehör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.