Vispa gulorna, ägget och sockret till en pösig massa. Tillsätt fettet. Vispa vitorna till ett fast skum och tillsätt socker och vaniljsocker under fortsatt vispning
Häll blandningen i formen och tryck till. Hacka chokladen till fyllningen och smält den i en skål över en kastrull med sjudande vatten eller i en glasskål i mikron, ca 2 minuter på full effekt
Tillsätt smör, gräddmjölk och vetemjölet blandat med bakpulver. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa ned sockret och vispa ytterligare tills smeten är styv
100 g smör. 1100 g vit choklad. 12 ägg. 12 dl socker. 12 tsk vaniljsocker. 12 1/2 dl vetemjöl. 1ev. skal från en limeBlanda ägg, vaniljsocker och socker
I Jönköping så brukade vi åka till torget på lördagar och köpa en ask med gammaldags skumbollar, ni vet såna där det inte är något kex i botten utan bara skum
Blanda allt utom smöret i en kastrull låt sjuda 4-5 min tills det tjocknat. Denna smarriga tårta bjöd Theres oss på då vi var hemma hos dem sist, hade aldrig ätit nån liknande innan och denna var verkligen supergod
Att baka rulltårtor är enkelt och det går fort. Jag föredrar att låta Drömrulltårtan stå i kylen i minst en timme innan den serveras, mest för att smörkrämen ska få växa till sig och smaka gott och inte bara smör
Till kaffet blev det en tårta med päronmousse och After Eightkräm som gick hem hos alla. Jag lovade ju er att berätta om min överraskningshelg, men det strular lite med bilderna, så ni får hålla er lite till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.