12 citrongräsSätt
ugnen på 100 grader. Putsa fläskfilén och pensla den med fisksås. Strö över szechuanpeppar och bryn sedan filén runt om i en stekpanna med lite olja. Ställ sedan in hela stekpannan i ugnen med en stektermometer i köttets tjockaste del. Låt stå tills innertemperaturen uppnår 65 grader. Vispa under tiden ihop ½ dl vatten med ½ dl japansk soja, 2 msk risvinäger och 2 tsk fisksås med fint riven ingefära, riven vitlök och två sönderbankade citrongräs. När köttet väl är klart, vilket tar sin tid, lägg det direkt i dubbla plastpåsar och häll över hela marinaden. Låt svalna till rumstemperatur och lägg sedan i kylskåp över natten. Vid servering, koka glasnudlarna enligt förpackningens instruktioner. Låt dem sedan svalna helt. Kärna ur och skiva chilifrukterna fint. Kärna ur och skär tomaterna i tunna klyftor. Skala och skiva rödlökarna. Vänd nudlarna i lite av köttmarinaden och lägg upp på ett serveringsfat. Toppa med rödlök, tomat och minimajs. Lyft ur köttet och skär det i tunna, tunna skivor. Lägg dem ovanpå glasnudlarna. Rosta lite sesamfrön i en torr stekpanna och strö över köttet. Ringla över lite honung och toppa med chili och färsk koriander.
Jag har fortsatt testa min slowcooker och i helgen gjorde jag även en gryta med fläskfilé. Det går naturligtvis bra att laga den i vanlig stekpanna men då får man anpassa tiden
Som jag berättade häromdagen så skulle jag göra en pulled pork i söndags. Det har cirkulerat runt en del recept på pulled pork i matbloggsvärlden men jag körde på Tina Nordströms recept som hon körde i sitt nya program "Tina på besök"
Pulled pork var något jag aldrig hört talas om innan jag läste om det hos Linda som har Kryddburken. Lät himla gott så receptet sparades och idag har vi testat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.