Szechuan pork tenderloin salad
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé av högsta kvalitet
  • 1 fisksås
  • 1 szechuanpeppar
  • 1 olivolja
  • 14 port glasnudlar
  • 12 röda chilifrukter
  • 12 tomater
  • 12 rödlökar
  • 1 minimajs
  • 1 sesamfrön
  • 1 flytande honung
  • 1 färsk koriander
  • 10,5 dl japansk soja
  • 12 msk risvinäger
  • 12 tsk fisksås
  • 13 cm ingefära
  • 12 klyftor vitlök
  • 12 citrongräsSätt ugnen på 100 grader. Putsa fläskfilén och pensla den med fisksås. Strö över szechuanpeppar och bryn sedan filén runt om i en stekpanna med lite olja. Ställ sedan in hela stekpannan i ugnen med en stektermometer i köttets tjockaste del. Låt stå tills innertemperaturen uppnår 65 grader. Vispa under tiden ihop ½ dl vatten med ½ dl japansk soja, 2 msk risvinäger och 2 tsk fisksås med fint riven ingefära, riven vitlök och två sönderbankade citrongräs. När köttet väl är klart, vilket tar sin tid, lägg det direkt i dubbla plastpåsar och häll över hela marinaden. Låt svalna till rumstemperatur och lägg sedan i kylskåp över natten. Vid servering, koka glasnudlarna enligt förpackningens instruktioner. Låt dem sedan svalna helt. Kärna ur och skiva chilifrukterna fint. Kärna ur och skär tomaterna i tunna klyftor. Skala och skiva rödlökarna. Vänd nudlarna i lite av köttmarinaden och lägg upp på ett serveringsfat. Toppa med rödlök, tomat och minimajs. Lyft ur köttet och skär det i tunna, tunna skivor. Lägg dem ovanpå glasnudlarna. Rosta lite sesamfrön i en torr stekpanna och strö över köttet. Ringla över lite honung och toppa med chili och färsk koriander.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.