Syrensaft
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 12 syrenklasar, blomklasar ca 2,7 dl. Rensade och plockade från kvisten.
  • 15 dl vatten
  • 15 citroner
  • 12,5 tsk citronsyra
  • 15 dl strösocker
  • 11 krm natriumbensoatSkaka blomklasar från insekter, rensa och skölj dem noga samt plocka blommorna från stjälken/kvisten.  Mät upp vatten, citronsyra samt natriumbensoat. Lägg i en stor kastrull ca 5 liter. Dela och pressa saften ur citronerna samt tillsätt den färskpressade citronjuicen. Koka upp och rör tills sockret löst sig. Ta av från värmen och lägg syrenblommorna. Sätt tillbaka på värmen och låt sjuda på 70-80 grader i 5 minuter. Det ska ej koka - då kan det bli bittert. Ta av från värmen och låt svalna några minuter. Häll av i en saftsil eller annan sil. Låt det stå att droppa i några minuter. Häll upp saften i väl rengjord saftflaska och förslut direkt. Låt svalna helt. Nu kan du använda saften och späda med 4-6 gånger vatten vid servering. Lägg gärna i is vid servering. Eller blanda saften och ställ kallt till servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.