Syrensaft
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 30 syrenklasar
  • 11 liter vatten
  • 11 kg strösocker
  • 14 saft från citroner
  • 14 Zest från citroner1 Plocka blommorna från stjälkarna. Det är viktigt att inga grenar eller blad kommer med, för då kan saften bli besk. Låt blommorna ligga en stund på en tidning så att du blir av med eventuella småkryp. 2 Lägg sedan blommorna i en bunke. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt citronsaft och finrivet skal (endast det gula). 3 Häll den varma lagen över blommorna och täck med plastfolie eller sätt på ett lock. Låt dra i kylen 2–3 dagar. Sila saften och tappa upp i flaskor som tål att frysas. 4 Hållbarheten är kort i kylskåp, men om du fryser in saften håller den flera månader. Om du använder lite mindre flaskor kan du ta fram allt eftersom.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.