14 Zest
från citroner1 Plocka blommorna från stjälkarna. Det är viktigt att inga grenar eller blad kommer med, för då kan saften bli besk. Låt blommorna ligga en stund på en tidning så att du blir av med eventuella småkryp. 2 Lägg sedan blommorna i en bunke. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt citronsaft och finrivet skal (endast det gula). 3 Häll den varma lagen över blommorna och täck med plastfolie eller sätt på ett lock. Låt dra i kylen 2–3 dagar. Sila saften och tappa upp i flaskor som tål att frysas. 4 Hållbarheten är kort i kylskåp, men om du fryser in saften håller den flera månader. Om du använder lite mindre flaskor kan du ta fram allt eftersom.
Jag har inte smakat syrensaft förut och älskar att testa nya saker. Nu är det snart sommar och med hemkokt saft i kylskåpet kan du njuta av sommaren länge
Nu har jag gjort syrensaft som jag tänkt i flera år att jag ska testa. Syrensaften kan nog bli riktigt bra att göra sorbetglass utav och varför inte blanda saften med bubbelvatten och isbitar
20 klasar lila bondsyrén. 1 kg socker. 1 l vatten. 30 g citronsyra. 2 lime eller en citron. Skölj blomklasarna och rensa dem så att bara blommorna blir kvar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.