Gårdagens middag blev stekt fläskfilé med en underbar sås på en liten del av trattkantarellerna. )Till 4 portioner såslite smör att steka ica 200 g trattkantareller1 liten vitlöksklyfta1,5 msk vetemjöl1 dl vatten3 dl grädde1,5 msk kalvfond1 tsk soja1 tsk dijonsenaplite klippt persiljaStek kantarellerna och vitlöken i lite smör. ca 200 g trattkantareller
När jag handlade ingredienserna till lasagnen i söndags, ledde mig rosmarinen och trattkantarellerna till att välja Västerbottensost som smaksättare i såsen och som täcke på lasagnen
Lägg det andra tortilla brödet som ett lock ovanpå och tryck ihop kanterna. Stek lök och trattkantareller i smör tillsätt soltorkade tomater, creme fraiche, salt och peppar
T ex burk murklor, en näve torkade trattkantareller eller champinjoner. Jag gjorde järparna på älgfärs, men det borde passa lika bra med vilken god färs som helst du har i frysen vildsvinsfärs, rådjursfärs, lammfärs eller blandfärs
I helgen lagade jag ju tjälknöl på älg, med potatisgratäng och svampsås. Hittade receptet på Kokaihop. kan du ta två täta plastpåsar och knyta igen med lag och stek inuti, vänd några gånger så lagen tränger in överallt
Mycket god blev limpan tillsammans med en svampsåspå bläcksvamp som jag plockade i höstas. Nötfärsen jag köpte var ganska mager, det bättrade jag på genom att steka löken i ekologiskt kokosfett
Långkok på vedspis. Oxlägg långkokt med Trattkantareller och Örter. Efter den lyxiga inledningen hos Åkerblads i Tällberg, fortsatte vi Dalasemestern på ett lite enklare boende
Trattkantareller. God fortsättning på det nya året. Här kommer ett enkelt, snyggt och väldigt gott recept på vildsvinsentrecote som passar utmärkt till middagsbjudningen
Dela kotlettraden på längden och skär i mindre bitarStek köttet i smör, lägg upp på hushållspapperLägg i lite mer smör i pannan, stek trattkantareller och lök i några minuter
och en stor näve trattkantareller (går att byta ut mot annan svamp). Gjorde en supergod gratäng idag. Gör en "vanlig vitlökspotatisgratäng" men ha dessutom i
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.