4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Medtimjanoch vitlök blir det en ljuvlig smak till såsen också. Här har jag blandat kyckling med potatis och lite olika grönsaker, paprika, tomat, purjo mm
Smält smöret och i med soja, citronsaft, timjanoch kycklingkrydda. Det har varit en minst sagt tuff vecka där jag inte varit helt frisk och så två klasser med muntliga prov på det
Jag har bara haft häcken full med saker. Strö timjan, vitlökspulver,salt och peppar ovanpå. Man skulle kunna tro att jag fått någon sorts ät-slash-skriv-störning och helt enkelt slutat att laga mat och skriva om det
Det var verkligen fantastiskt gott, både kyckling, kompott, vitlöksklyftor och den goda skyn. Jag hade redan då bestämt mig att första receptet jag skulle testa var helstekt kyckling med äpple ochtimjan
Jag har redan ett liknande recept i arkivet men detta med rikligt med vitlök och en skvätt vin smakar helt annorlunda och lite mer medelhavskt på något sätt
Huvudnumret i det här inlägget är brysselkål ochschalottenlök som bakas knaprigt i ugnen med ett bröd- och parmesanströssel, lite rosmarin och olivolja
Serverad med gröna bönor, nypotatis och en reducerad skysås med smör är detta en rätt med löfte om sommaren, vilket passar lika bra nu som i augusti när sommaren verkligen är här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.