ev färsk chili och gröna oliver. 4 kycklingklubbor. 4 kycklingklubbor 2-3 msk dijonsenap (justera mängd efter smak, jag har i 3 stora msk) 6 gula lökar 4 klyftor vitlök 2 citroner 2 msk äppelcidervinäger 2 lagerblad 2 tsk chili- eller paprikapulver 2 buljontärningar (gärna hönsbuljong men grönsaksbuljong funkar också) salt, peppar ca 2 dl vatten olja till stekning ev färsk chili och gröna oliver
Det kanske inte är alla som tycker det lika terapeutiskt att stycka kyckling som jag, och i så fall rekommenderar jag att blanda kycklingfilémedkycklinglår (båda gärna med skinn) istället för att ta hela kycklingar
På något sätt så förknippar jag denna rätt med Italien, kanske för att dem har mycket citron, eller att jag fått för mig att man äter mycket helgrilladekycklingar i Italien främst Toscana, att den funkar så himla bra med vin, att den känns rustik osv
passar kycklingenmed jordärtskocka pure medtimjanoch citron lika bra om inte. svalnat, tärande jag kycklingenoch la allt i en matlåda, eller så kan ni dela
Lägg kycklingen i en ugnsfast form, pensla olivolja på bitarna, pressa över citronen (släng med det tomma skalet för ytterligare lite smak), strö över salt, peppar och örter
Idag fick det bli kyckling, citron, vitlök ochtimjan i maten… är detta Grekiskt. Egentligen så vet jag inte varför detta skulle vara Grekisk mat, men kycklingoch citron, oliver och vitlök det känns Grekiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.