4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Stek kycklingenmed kryddor och vitlök. Blanda samman kyckling, spenat och champinjoner. Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
En väldigt tacksam och enkel middag är såna man gör ”allt-i-ett” och det sköter sig lite själv. Här har jag blandat kycklingmed potatis och lite olika grönsaker, paprika, tomat, purjo mm
Häll lök- och äppelblandningen runtom kycklingen i ugnsformen. Gör en lök- och äppelkompott. Jag hade redan då bestämt mig att första receptet jag skulle testa var helstekt kycklingmed äpple ochtimjan
MatarkivetE-postSkriv utFacebookTwitterGooglePinterestGillaGilla Laddar. Det kanske inte är alla som tycker det lika terapeutiskt att stycka kyckling som jag, och i så fall rekommenderar jag att blanda kycklingfilémedkycklinglår (båda gärna med skinn) istället för att ta hela kycklingar
Varför inte istället göra Crock-Potkycklingmed äpple ochtimjan tänkte jag då. Ett av de recept som är mest populärt här hemma och som jag lagat flera gånger den senaste tiden är Helstekt kycklingmed äpple ochtimjan
Här kommer ännu ett recept med inspiration från The Little Paris Kitchen. Jag valde en ekologisk majskyckling som jag egenhändigt styckade och sedan marinerade i ett och ett halvt dygn innan den stektes gyllenbrun i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.