Svampfyllda cannelloni ca 4 portioner. Cannelloni är en väldigt underskattad rätt, som både är enkel att göra och väldigt lätt att variera etter eget tycke och smak
Svampfyllda cannelloni12 pkt färska lasagneplattor3 schalottenlök, finhackade400 g blandad svamp (tex champinjoner, kantareller, karljohanssvamp), finhackad2 msk smör1 1/2 dl grädde1 tsk maizena redning250 ml svampcremeBechamelsås 100 gram smör1 dl mjöl1 l standard mjölk0,5 tsk riven muskotsalt och peppar efter smak100 gram riven ostFräs mjölet i smöret tills det är ljust brunt, tillsätt mjölken lite i taget under omrörning
Värm ugnen till 200 grader. Lägg tomater och paprikabitar med snittytan upp på en papprad plåt. Blanda olivolja, salt, peppar och socker och ringla blandningen över grönsakerna
Nu närmar sej helgen med stormsteg, känner ni det. Jag kan i alla fall lova att vi tillhör dom i landet som gör det, även om jag har förstått att vi än så länge har fått det ganska lindrigt
. Sååå gott. Igår blev det spenat- och ricottafyllda cannelloni med mustig hemgjord tomatsås. Mina barn älskade detta och även dotterns kompis som var på besök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.