Eftersom jag ska göra detta i morgon också, börjar det kännas lite för trångt i Rågsurdegens burk…. Idag, var det dags att “mata” dem för första gången och när jag öppnade locken, såg de härligt bubblande ut och gav ifrån sig en svag doft av jäst
Täck bunken med plastfolie, och ställ den i kylskåpet över dagen. Kalljäst bröd på dubbla surdegar Kvällen innan 50 gram rågsur 50 gram vetesur 10 gram jäst 100 gram rågmjöl 2 dl kallt vatten Blanda ingredienserna i den bunke du planerar att jäsa brödet i nästkommande dag
Du kan bjuda den både till fest och vardags. DAGENS RECEPT 15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. Från Nya Mästerkocken 1985 Du kan bjuda den både till fest och vardags
När den svalt är det dags för glasyren. Hörde rykten om att det skulle bli dåligt väder i helgen…passade på att direkt på morgonen ta hand om lite tvätt och slänga ihop en mjuk kaka att njuta av under regnets timmar
DAGENS RECEPT 14-10-11CHOKLADTÅRTA MED BANANERNågon gång emellanåt är det skönt att glömma allt vad kalorier heter och njuta av en riktigt smaskig tårta
1 gurka. 1 tsk salt. 1 msk citronsaft. 2 msk olja. Svartpeppar. Chiliflakes. Riv gurkan på rivjärnets grövsta. sida eller använd en grönsakssvarv om du har
4 kycklingfiléer. 2 vitlöksklyftor. ½ urkärnad röd chilifrukt. Timjan. Smör. Salt och peppar. Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inte blir genomstekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.