Annat var det förra söndagen då vi tog oss en sväng till havet och matfotograferade lite i solen. På buffébordet med lite medelhavstema gör de sig också bra
Hacka laxen och pilgrimsmusslorna fint, alternativt mixa försiktigt i matberedare, blanda med grädde till en lagom krämig konsistens, timjan och smaka av med salt och peppar
Lägg i rikligt med salt, smaka av med chili och peppar. Uppdtaerar i mån av tid och inspiration. Kvällens middag blev Pasta med parma, halloumi, vitlök och basilika
När man njuter av krusbärspaj med maräng, fredagsminnen och en ledig helg. Ska visa er några av dem senare men först tänkte jag ge er receptet på den krusbärspaj som jag bakade tillsammans med en av våra elever i går
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Nu till helgen är det dags och så gott som samtliga inbjudna har tackat ja. Mitt under själva plockningen finns det alltid tid att ta fram och karva lite av den där tryffelsalamin
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten. Häll bort vattnet. Koka samman alla ingredienserna, sakta under en timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.