Eftersom två av vännerna äter enligt LCHF så försökte jag för ett tag sedan mig på att för första gången baka med sukrin, och det blev jättegoda blåbärsmuffins
Nu äntligen ska jag få dela med mig av receptet på min enkla favoritsoppa som är full med en massa nyttigheter för kroppen och som em extra bouns så är den stärkande för immunförsvaret
När du ändå är i farten kan du göra i ordning en plastpåse eller burk med en sats av de torra ingredienserna, så är det lätt nästa gång det blir bakdags att bara tillsätta fiberhusk, ägg, olja och yoghurt medan ugnen värms upp
Låt svalna innan du delar dom på hälften, brer på smör och en härlig skiva av en god ost. Och även om det va fantastiskt gott så kunde jag inte låta bli att pilla lite i receptet, lägga till några saker, ändra lite och göra det till min egna version
Glutenfritt ochmjölkfritt nötbröd och ett rop på tomten. Hittade receptet på en dansk mat-och baksida, men tror mig har sett liknande recept florera runt på olika bloggar
Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
Det glutenfria surdegspulvret som jag skrivit om tidigare satte igång baklusten, och eftersom frysen behövde fyllas på med glutenfritt bröd testade jag en ny variant
I går tog ett recept på bloggen och omvandlade till ett nytt. Nu håller jag på att experimentera i köket för fullt för att se vad man kan baka för småkakor på neutral olja
och det är så himla mjuktoch gott. Igår hade vi en så blåsig och kall dag här hos oss. Och vad är väl lämpligare än att ställa till med brödbak en kall och ruggig dag
För att laga Mjuk kaka utan ägg, gluten och socker1. Gör ett snabbt uppkok av fiberHusk och vatten under vispning så att konsistensen blir lik rå äggvita2. Vispa med elvisp fiberHusk-uppkoket tillsammans med det smälta smöret/margarinet och mjölken/vattnet och druvjuicekoncentratet i 3-4 minuter3. Grädda i 175 grader i 45 minuter Husk-uppkoket tillsammans med det smälta smöret/margarinet och mjölken/vattnet och druvjuicekoncentratet i 3-4 minuter
Det här receptet är ett tips från MixWell och Viveca som la ut receptet på deras facebook-sida. Grädda bröden i en torr stekpanna några minuter på var sida
Jag ökade på kardemumman, för jag älskar kardemumma. Jag hade ont i huvudet och var trött. Däremot är det gott att hälla lite grovt råsocker på innan det går in i ugnen
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Har man kombinerat rätt så håller man sig mätt länge även på sallader. Här kommer mättande salladstips ur boken ”Sju steg till ett friskare jag utan gluten mjölk och socker”
Vill ni baka nåt enkelt och skojigt. Efter att jag hade stansat ut hjärtan till den rostade mjuka pepparkakan fick jag en hel del kaka över och det kan man ju inte bara kasta bort, så då passade detta utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.