VEGANSK LAMMCURRY MED LINSER, AUBERGINE, BLOMKÅL OCH POTATIS2 msk curry1 hel kanelstång5 hela kardemummakapslar2 kryddnejlikor1 bit stjärnanisnågra curryblad1-2 tsk spiskummingärna lite malen eller hel fänkål2 finhackade gula lökar3 skivade morötter5 hackade vitlöksklyftor1 tsk finhackad ingefära2 auberginer i tärningar500 g blomkål i buketter½-1 dl gröna eller bruna linser5 torkade tongku (shitake)-svampar i bitar2-3 dl vatten3 potatisar i bitar150 g veganskt lammkött i tunna skivor (kan uteslutas eller ökas beroende på ekonomi
Paalag gosht heter den här rätten egentligen, en indisk curry gjord på lamm och spenat. Servera den med en äppelraita (recept nedan), mangochutney och något sorts stort, platt, mjukt bröd
Jag har väl gjort någon lammcurry någon gång, och även snott ihop den typiska indiska glassen kulfi vid några tillfällen, men annars är jag som sagt novis i det indiska köket
Den här innehåller 2 favoriter, ugnssteka fläskkotletter med örtpotatis, palsternackor och päron i ugn och brödsås med mynta och den smaskiga lammrätten, Peters lammcurry
. Fick en påse "meat masala powder" av min bloggande vän Caroline för längesen. Jag har använt denna då och då, och det är så praktiskt, för gör man indiska kryddblandningar från grunden är det så många kryddor som ska rostas och malas, och det tar sin lilla stund
Indisk lammcurry med ett kryddigt ris med mandel och russin. I onsdags fick vi smaka på lamm gjort på grekiskt, etiopiskt, mongoliskt och indiskt vis hos Restaurangakademien
En lite syrlig och fantastiskt kryddig lammcurry, en smak som kanske tar lite tillvänjning, men fantastiskt med smak för den som vill prova en annorlunda curry
Nu till lammcurryn. Idag ska vi göra en ljuvlig lammcurry. När jag gjorde lammcurryn vid det här tillfället då jag fotade blev det inte helt lyckat eftersom jag hade i för mycket yoghurt och då är det svårt att få tillbaka den härliga smaksymfonin igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.