Ös på rejält med kanel, och lite kardemumma också om du gillar det. Äppelpaj förtvå i liten pajform. Egen vaniljsås är trevligt, men ibland har man inte tid att planera, och köpt vaniljvisp tycker jag ändå smakar förhållandevis bra
Vänd runt med mjölade händer, arbeta inte in för mycket mjöl, då blir de torra. Men saffran kan ju användas till så mycket mer än bara lussebullar, därför tänkte jag denna vecka ha ett saffranstema
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Bred fyllning över halva degen och vik över den ofyllda sidan. Dela degen i två bitar och kavla ut varje bit till en avlång platta som är ca 50x25 cm. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper och jäs under bakduk ca 30 minuter
Jäs bullarna till dubbel storlek och ta sedan ut vattnet och bullarna ur ugnen. Låt saffransmjölken svalna och häll över den i en bunke med tätsittande lock och ställ den i kylen
Påsken närmar sig medstormsteg och förutom den goda maten och påskägg fylldamed godsaker, så är väl ändå påskpysslet något som är riktigt trevligt att se fram emot
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.